R32

Az R32 egy környezetbarátabb hűtőközeggáz, amely egyre népszerűbb az R410A helyettesítésére a légkondicionáló rendszerekben. Az R32 rendelkezik egy alacsonyabb globális felmelegedési potenciállal (GWP) mint az R410A, így kisebb környezeti terhelést jelent. Az R32-hez szükséges hűtőközeg mennyisége is kevesebb, mint az R410A esetében, ami azt jelenti, hogy az R32 gazdaságosabb is lehet.

Az R32-ben használt összetevők természetesek, ami csökkenti a hűtőközeg környezetre gyakorolt hatását. Az R32 továbbá kiváló hűtési hatékonysággal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a légkondicionáló rendszerek hatékonyabban működhetnek vele.

Az R32 gyúlékony, azonban megfelelően kialakított rendszerekben biztonságosan használható. A rendszereknek speciális biztonsági szabványoknak kell megfelelniük, amelyek megakadályozzák a szivárgást, az áramütéseket és a tűzveszélyt.

Az R32 előnyei miatt az iparágban egyre több gyártó használja ezt a hűtőközeget, és az elérhető légkondicionáló berendezések között is egyre több az R32-t használó modell. Az R32 egy hatékonyabb, környezetbarátabb és gazdaságosabb alternatíva lehet az R410A-nak.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hőszivattyú