Amit a hőszivattyúk zajszennyezéséről tudni kell

Olvasási idő: 1 perc
Amit a hőszivattyúk zajszennyezéséről tudni kell

A hőszivattyúk nagyszerű beruházás lehetnek minden lakástulajdonos számára, de zajszennyezést is okozhatnak. A hőszivattyú által keltett zaj zavaró lehet mind az Ön, mind a szomszédok számára, és befolyásolhatja az Ön életminőségét. Ismerje meg a zajterheléssel kapcsolatos tudnivalókat hőszivattyús rendszerek esetében

Szeretnénk felhívni a figyelmet egy fontos szempontra a levegő-víz hőszivattyúkkal kapcsolatban: a zajszennyezésre. A kompresszor minden hőszivattyú esetében közös zajforrás, de a levegő-víz szivattyúk esetében a ventilátor és a légáramlás további zajt generál. Ezek a zajforrások jellemzően a szabadban találhatók.

 

A kültéri zajszennyezésre vonatkozó előírások

Léteznek olyan rendeletek, amelyek védelmet nyújtanak a túlzott zajszennyezéssel szemben. A szabályozás meghatározza a kültéri területek maximális zajszintjét az övezetbe sorolásuknak megfelelően. Például a lakóterületekre vonatkozó jelenlegi előírás szerint a maximális hangnyomásszint 50 decibel (dB) nappal (reggel 6 és este 10 óra között) és 40 decibel (dB) éjszaka (este 10 és reggel 6 óra között).

 

Fontos megérteni, hogy:

  • Minél távolabb vagyunk egy zajforrástól, annál kevésbé hat ránk.
  • Ha a zajforrás (jelen esetben a kültéri egység) mögött vagy mellett falak vannak, az növelheti a zaj hatását, mivel egy bizonyos irányba tereli azt.

 

Következtetés

Az ügyfelek számára kulcsfontosságú, hogy megértsék, a zajszennyezés komoly probléma, amelyet a berendezés tervezése és kiválasztása során figyelembe kell venni. Bár a számításokat a tervezőnek kell elvégeznie, az ügyfeleknek meg kell érteniük a zajvédelmi előírások betartásának fontosságát. Emellett a zajszennyezés hatásának minimalizálása érdekében szükség lehet zajvédő falak telepítésére vagy csendesebb modell választására.

Tekintse meg hőszivattyú kínálatunkat, ITT!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hőszivattyú